this for escaping w3 validation warning

Procés de compostatge


Use your own screenshot.

Maduració del compost

La maduració òptima del compost és d'uns quatre mesos, on es volteja aproximadament cada mes i mig. En cada voltejada es rega amb microorganismes. Les piles de maduració d'altiplà, son de 70 metres de llarg per 40 metres d'ample i 3,5 metres d'alt, (uns 8 a 10 milions de quilos), unes mides increïbles en una planta de compostatge tradicional, però possibles aquí gràcies a l'ús de la microbiologia.

Control de temperatura

Una altra característica és el rigorós control de temperatura amb el que es dona el procés, per que estigui un mínim de 6 dies entre 60º i 65º C, sense arribar a superar mai els 70º. Per aquest medi, al mantenir l'activitat biològica del substrat, s'aconsegueix un producte totalment higienitzat.

En tot el procés no s'incorpora aire forçat, ja que deshidrataria la matèria i faria pujar la temperatura per sobre dels 70º i la qualitat del compost seria molt inferior.


ELGAN, la microbiologia

L'ELGAN és un líquid, que està format per una barreja del voltant de 100 soques de microorganismes diferents, unes aeròbiques i d'altres anaeròbiques, que es mantenen en perfecte equilibri a temperatura ambient. Entre d'elles es destaquen els bacteris fototròpics, làctics, llevats i actinomicets. Quan els microorganismes que hi ha en l'ELGAN augmenten la seva població, com una comunitat en el medi en que es troben, s'incrementa l'activitat dels microorganismes naturals, enriquint la microflora, balancejant els ecosistemes microbians i suprimint microorganismes patògens.


L'èxit de l'efecte potenciador l'ELGAN es troba en la combinació dels diferents microorganismes que el composen. Aquests microorganismes són naturals i no obtinguts a partir de cap manipulació genètica. A l'actualitat s'aplica en multitud d'usos agropecuaris i medi ambientals en molts països del mon.


Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial Decret llei 12/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. Acceptar